Керешић Јован-Одговорно лице радиоДИР-а

Jован С. Керешић рођен 1960 у Руми,где је завршио основну и средњу електротехничку школу,после ослужења војног рока 1982 уписује прво вишу,коју после прве године напушта па прелази да настави студије уз рад на електротехничком факултету у Београду који није завршио.Од ране младости бавио се радио аматеризмом и као млад учествовао у оснивању и раду Радио Срема у Руми.Помагао својим старијим колегама у неким емисијама викенд програма.Тада се заљубио у радио и новинарство.Као радио аматер од 13 година водио емисије пролеће на радио таласима.
Био један од двоје редовних чланова ИФИА Уније проналазача света,за свој патент добијао је многа међународна и домаћа признања и златне медаље на сајмовима науке и техничких унапређења.Оснивач је Удружења родитеља и деце Бродић Паркић из Руме(2012) и сада је на функцији Председника од 2013 год.
Одлуком управног одбора удружења  2016 год.именован је за Одговорно лице Дечијег радија које од Новембра 2016 емитовало на бесплатним интернет стримовима хуманитарни програм Апел за помоћ болесној деци Србије,који сада чини 80% укупног програма а 20% су грађанске емисије.Као волонтер( до сада никада није остваривао никаква средства од новинарства) Уредник је емисија: Апел за помоћ болесној деци Србије,уживо грађанска емисија Сумњам имам право да сумњам, води и уређује емисију 5 до 12. Од 2019 је постао члан Удружења новинара Србије.