Друштво, Избори, Најновије емисије Радио ДИР-а, Политика

Како се поступа са медијима током избора случај Параћин

У овом прилогу можете погледати некоректно понашање Републичке иѕборне комисије и Градске изборне комисије Парачин.
Нашем новинару Бобану Момировићу није дозвољено да извештава са БМ 41 у Плани ГИК Параћин…
Ту се свашта дешавало,прво му уопште није дозвољено,онда су дошла нека господа из ГИК-а Параћин како би му ограничили на пар минута,да би после на нашу интервенцију у РИК-у му после пар сати било дозвољено.
дајемо докуменат РИК-а који смо дан пре добили:
“RE: Saopstenje RIK :Поштовани,Сниматељима и фоторепортерима дозвољено је снимање покривања на бирачким местима, уз пажњу да приватност гласања и рад бирачких одбора не буду нарушени.Посебна акредитација за то није потребна. У суботу ће свим медијима бити прослеђена најава о одржавању конференција РИКа током изборног дана, у којој ће то бити наглашено. Предлажемо Вам да, када је добијете, поменуту најаву одштампате и уколико буде неспоразума на неком бирачком месту покажете као доказ свог права да обавите снимање.”
наглашавамо да до данас нисмо добили ни један одговор,а исти случај смо имали у конзулату у Бечу,где смо имали дојаву да се одигравају сумњиве радње.Нашем извештачу такође није дозвољено да уђе на бирачка места 1,2,3 у конзулату ,јер је могао само један медији да извештава.
Тамо где није било видних проблема наши репортери са избора су пуштани без проблема како би се створила слика коректног одвијања избора на тим бирачким местима.Ово је дискриминација медија и се3лективно бирање ко ће да извештава како би се сакрило право стање током гласања.

Јован Керешић

О аутору - Јован Керешић

Јован Керешић је један од покретача Удружења цивилног друштва које је основало овај медиј. Одговорно је лице радио ДИР-а. Од 2016 активно ради као новинар и уредник емисије "Апел за помоћ болесној деци Србије" на бесплатним стримовима. Од 2019 је члан УНС-а и тада се овај медиј региструје код АПР-а и РЕМ-а. Тренутно води и уређује више емисија на радиоДИР-у. До сада посао новинара је радио без материјане користи као и сви чланови ове редакције. Запослен је у једној приватној фирми ,јер од новинарства као и већина колега не може да прехрањује себе и своју породицу. Ожењен је, отац петоро деце.

0 0 гласови
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре