Друштво, Политика, Црна хроника

Вулин о хапшењу Шарића: У Србији нема заштићених

Србија је земља у којој нема заштићених, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин реагујући на акцију хапшења оптуженог нарко-боса Дарка Шарића и осумњичених чланова његове групе. Шарић је данас ухапшен због сумњи да је организовао групу која је извршила убиство и шверцовала дрогу.
Пише: Милица Војиновић

Вулин је у писаној изјави послатој медијима подсетио да је у оквиру велике међународне акције, у сарадњи са ЕУРОПОЛ-ом и ЕУРОЈУСТ-ом, српска полиција ухапсила више особа које су вршиле кривична дела у Србији, Европи и Јужној Америци.

„Србија је поуздан партнер међународних организација које се боре против криминала и земља у којој нема заштићених. Овим се то и потврђује на најбољи могући начин“, навео је Вулин.

Он је додао да „борба против најтежих облика криминала остаје приоритет МУП-а, али и Србије.“
У данашњој акцији ухапшени су Шарић, његов адвокат Дејан Лазаревић и још три особе, потврдила је полиција. Сумњиче се за убиство, трговину дрогом и друга кривична дела.
Шарићу се већ 12 година суди за међународни шверц 5,7 тона кокаина и прање више од 20 милиона евра новца зарађеног овим шверцом. У оба случаја је осуђиван, али неправоснажно, па су оба поступка тренутно у току пред Апелационим судом у Београду.

Шарић је у притвору од 2014, када се предао полицији након четири године бекства. Од децембра прошле године борави у својој кући на Дедињу пошто му је затворски притвор замењен кућним.

Преузето:КРИК

Весна Керешић

О аутору - Весна Керешић

БИОГРАФИЈА Весна Керешић рођена 1973 у Љубовији,где је завршила основну и средњу школу. Једна је од оснивача Удружења родитеља и деце Бродић Паркић из Руме(2012) и сада где је члан Управног одбора. Одлуком управног одбора удружења 2016 год.именована је за Уредника Дечијег радија које од Новембра 2016 емитовало на бесплатним интернет стримовима хуманитарни програм Апел за помоћ болесној деци Србије,који сада чини 80% укупног програма а 20% су грађанске емисије. Као волонтер( до сада никада није остваривала новчана средства од новинарства) Организатор програма и новинар је емисија: Апел за помоћ болесној деци Србије. Од 2019 је постала је члан Удружења новинара Србије.

0 0 гласови
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре