Друштво

Ово је само пример на чега новинари наилазе у свом раду…

Данас у јутарњем програму десило се нешто због чега је требала патрола полиције да реагује,пронађе НН лице и казни га…Овај човек који има очигледно неку говорну ману ,а и вероватно је СРБОмрзац,учинио је нешто што треба да буде пример не коректности према новинарском раду на терену…Без обзира што можемо бити кивни на политичаре у Србији,на медије који извештавају и наклоњене су истима,што не би требало јер таквим радом скрнаве новинарство у Србији ,које треба да буде објективно и непристрасно,морам као колеге заштити од хулигана…Можда због оваквих сцена приликом уживо снимања би РТС могао ангажовати да у близини буде неко обезбеђење које овакве сцене  мора брзом реакцијом отклонити…У овом случају сигурно се не ради о припаднику српском народа или државе,већ о хулигану који је искористио моменат да искаже свој бес према Србији и народу који ту живи,а можда се и варам…

Људи у Србији су огорчени на јавни сервис и остале медије који су добили народну фреквенцију,али овакав очигледно националистички испад не оправдавам као човек…Има много видова борбе,петиције,протести,штрајкови,па и јавно супростављање као човек и новинар,овакву мржњу не може да изговори мислим нико ко живи у Србији…Без обзира што се не слажемо са уређивачком политиком јавног сервиса дужност нам је да заштитимо наше колеге који од својих репортажа са терена живе…

Зато тражим да органи МУП-а пронађу овог хулигана и казне га по закону за ширење мржње био он било које вере и нације…А са онима који воде политику у нашој Србији да се боримо другим средствима,јер у овом случају није напад на колегу новинара него и на нашу Србију.

Јован С. Керешић

Одговорно лице РадиоДИР-а

П.С.Тражећи по интернету пронашао сам вест Нове С поводом овог случаја:

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду данас је одређено задржавање до 48 сати В. Ј. (46) због сумње да је извршио кривично дело Повреда угледа Србије.
Он је приликом укључења репортерке РТС-а у Јутарњи програм улетео у кадар и просуо течност из лименке енергетског пића, а онда се окренуо и отишао.
Одмах потом се вратио у кадар, стао поред репортерке и показујући подигнут средњи прст на обе руке увредљиво, са псовкама говорио о Србији, називајући је и „фашистичком“ државом.

В.Ј. је држављанин Србије који живи у Немачкој.

У року од 48 сати биће приведен на саслушање.

Преноси Нова С

 

 

Јован Керешић

О аутору - Јован Керешић

Јован Керешић је један од покретача Удружења цивилног друштва које је основало овај медиј. Одговорно је лице радио ДИР-а. Од 2016 активно ради као новинар и уредник емисије "Апел за помоћ болесној деци Србије" на бесплатним стримовима. Од 2019 је члан УНС-а и тада се овај медиј региструје код АПР-а и РЕМ-а. Тренутно води и уређује више емисија на радиоДИР-у. До сада посао новинара је радио без материјане користи као и сви чланови ове редакције. Запослен је у једној приватној фирми ,јер од новинарства као и већина колега не може да прехрањује себе и своју породицу. Ожењен је, отац петоро деце.

Related Posts

0 0 гласови
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре