Социјално стварност

Какви смо ми то људи ако оставимо дете са сметњама у развоју, сина ратног ветерана, самог да гладује?

Драги пријатељу,

Какви смо ми то људи ако оставимо дете са сметњама у развоју, сина ратног ветерана, самог да гладује?

Наши волонтери пронашли су Милоша Лукића у трошној кући, без воде и купатила, у шуми удаљеној 15 километара од Куршумлије. Није јео ништа осим дивљих џенарика 5 дана!

Милош је избеглица са Косова и Метохије чији је отац преминуо пре 10 година, а мајка институционализована пре 6 година. Пре него што је одвојен од своје мајке, његова дужност је била да пешачи 5 километара до поште како би подигао њену пензију. Претходних 6 година он је пешачио до те исте поште сваке недеље, да би му сваки пут рекли да нема ничега за њега. Ово је дечак са сметњама у развоју који је само радио оно што му је мајка рекла. Некада му људи у селу дају остатке своје хране, али некада му не дају ништа и Милош је остављен да гладује.

Да је ово сцена из филма оставила би све у биоскопу уплаканима, али ово је прави живот у Србији 2022. године. Речи не могу да опишу ову ситуацију стога вас молимо да одвојите пар минута и погледате снимак нашег првог сусрета са Милошем:

Овај случај је толико шокантан да све што су наши волонтери могли јесте да плачу са њим. Сада је на нама да променимо његов живот. Молимо вас да донирате великодушно како би одмах могли да средимо Милошев дом, да се постарамо да никада више не буде гладан и како би му обездбедили дугорочну психијатријску негу која му је преко потребна.

PayPal: https://www.paypal.me/28jun

Credit Card: https://28jun.org/donate

Facebook Fundraiser: https://www.facebook.com/donate/1185641088952772/

СМС: Пошаљи 1 на 1733

Динарски рацун број: 265111031000342797 / 28. ЈУН / Raiffeisen  банка Србије

Информација добијена од;Хуманитарне организације 28 Јун

 

Јован Керешић

О аутору - Јован Керешић

Јован Керешић је један од покретача Удружења цивилног друштва које је основало овај медиј. Одговорно је лице радио ДИР-а. Од 2016 активно ради као новинар и уредник емисије "Апел за помоћ болесној деци Србије" на бесплатним стримовима. Од 2019 је члан УНС-а и тада се овај медиј региструје код АПР-а и РЕМ-а. Тренутно води и уређује више емисија на радиоДИР-у. До сада посао новинара је радио без материјане користи као и сви чланови ове редакције. Запослен је у једној приватној фирми ,јер од новинарства као и већина колега не може да прехрањује себе и своју породицу. Ожењен је, отац петоро деце.

Related Posts

0 0 гласови
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре