Друштво, Локална политика, Политика

Афере СНС функционера – председник општине Параћин Владимира Миличевић

Афере се ређају дан за даном на политичкој сцени Србије, неми посматрач би помислио да је све ово режија једног великог рејалити шуа. Овог пута се издваја општина Параћин и њен председник општине Владимир Миличевић који је постао центар исмејавања како на друштвеним мрежама тако и на другим медијима.
Већ други пут је доспео у емисији код Кесића у 24 мин. Први пут са изјавом на протесту мештана због проблема са нелегалним каменолом на планини Баба када је изјавио „Србија није била припремљена за оволико развијање“ а сада други пут због упознавања јавности са својим дуговима и покушајем отписивања истих.

Елем, поред тога што су чланови опозиције изнели јавности аналитичку картицу где се види да председник општине Параћин дугује држави преко 2 милиона poreza (па се сада поставља питање како један такав дужник може да постане председник општине) изнешено је у јавности и то да није плаћао воду и јкп услуге последњих 4 година (дуг око 300 000рсд). За овај дуг је покушан отпис али су то приметили „неки неподобни из супротног табора“ па је брже боље суспендован и дат је репрограм дуга на 30 месеци?! За сваког обичног грађанина би увелико трајао хорор зван „принудна наплата“ и јавни извршитељи би радили своје. Да, ово би судбину имао сваки обичан грађанин али не и један председник општине, политичар, функционер СНС странке, Он добија репрограм дуга.
Да би се све ово ургентно покрило и скренула пажња јавности, пред сам почетак седнице Скуптине Параћин подељен је некакав документ, цитирам изјаву опозиције:
„На данашњој седници Скупштине Параћина, пред сам почетак седнице одборницима је подељен некакав документ (меморандум), крајње сумњивог и необичног изгледа и форме, за који је неколико минута касније председник општине рекао да представља уговор о инвестицији од 30 милиона евра и отварања, у три фазе, хиљаде радних места. Као што рекосмо, меморандум је подељен одборницима пет минута пре почетка седнице, (иако је то морало да се догоди 7 дана раније) тако да нико није стигао да се упозна са његовим садржајем, јер би увидом у садржај и форму меморандума, било јасно да ту много тога није у реду, те да је председник општине у свом тумачењу меморандума изрекао бројне неистине.
Нигде у документу се не помиње било који износ потенцијалне инвестиције, тако да је прича о 30 милиона евра, потпуна измишљотина, а једино што се види из меморандума, је да општина треба да измени План детаљне регулације у натедних 5 месеци. Такође, на истакнутом месту у чл. 4. меморандума пише да услови и одредбе из документа се могу мењати.
Пре око месец дана, смо већ указивали на могућност оваквог сценарија, тј. да ће се потписивати фиктивни уговори о страним инвестицијама, да ће се после тога „полагати камени темељци“, те обећавати хиљаде и хиљаде радних места, баш као пред прошле изборе, када је обећано 3 000 радних места, а за три године није отворено нити једно.
Дакле, све што смо говорили је било тачно, само што смо предвиђали да ће се то десити почетком следеће године, која је предизборна. Међутим, цео процес је убрзан због афере са председником општине и његовим дуговима, којима се већ данима забавља и подсмева цела Србија.
Успут, данашњу седницу Скупштине су напустили одборници опозиције, јер им је председница Скупштине, кршећи Пословник, ускраћивала право на дискусију, о чему ћемо тек писати ових дана.“
И тако, афера за афером, где смо сведоци а и учесници једног великог реијалити програма…и не да нам није досадно већ очигледно уживамо у њему.

Аутор
Бобан Момировић

 

Related Posts

5 2 гласови
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
guest

1 Коментар
Најстарије
Најновије Највише гласова
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
Miljojko
Miljojko
6 месеци пре

Kobasicko u zatvoricko