Друштво, Екологија, Протести

Протест због загађеног ваздуха у Србији – „Народ против тровача“

Према речима репортера Н1, ово је пети протест овог типа и носи назив „Народ против тровача“, а захтев демонстраната је да држава много више обрати пажњу на аерозагађење.
На скупу је око хиљаду људи међу којима су уз еколошке активисте и представници опозиционих странака.
Улица краља Милана је блокирана за саобраћај, а учесници протеста носе транспаренте са натписима „Само слога од смога спасава“, „Стоп еколошком избеглиштву“, „Србија Пакистан – свима нама гуши плућа ваздух наш“, „Не глумите глупље него што јесте – за нашу децу“, „Пажљиво диши, опасно по живот“ и друге.


Након окупљања грађани ће кренути у протестну шетњу.
Нешто раније данас министарка заштите животне средине Ирена Вујовић оценила је да је у претходне две године „урађено највише“ како би ваздух у Србији био чистији.

Уживо са портала 021

Јован Керешић

О аутору - Јован Керешић

Јован Керешић је један од покретача Удружења цивилног друштва које је основало овај медиј. Одговорно је лице радио ДИР-а. Од 2016 активно ради као новинар и уредник емисије "Апел за помоћ болесној деци Србије" на бесплатним стримовима. Од 2019 је члан УНС-а и тада се овај медиј региструје код АПР-а и РЕМ-а. Тренутно води и уређује више емисија на радиоДИР-у. До сада посао новинара је радио без материјане користи као и сви чланови ове редакције. Запослен је у једној приватној фирми ,јер од новинарства као и већина колега не може да прехрањује себе и своју породицу. Ожењен је, отац петоро деце.

Related Posts

0 0 гласови
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре