Друштво, Култура

Ko je mogao napraviti piramide na Balkanu govore nam Dr.Semir Osmanagić i Saša Nađfei

Termini Bosanske piramide se koriste za niz prirodnih geoloških formacija koje se nazivaju prirodnom, geoloskom formacijom u blizini mesta Visoko u Bosni i Hercegovini, severozapadno od Sarajeva, a pre svega za brdo po imenu Visočica, koje je dospelo u središte pažnje međunarodne javnosti u oktobru 2005, nakon opsežne medijske kampanje, čiji je cilj bilo promovisanje teorije da je delo ljudskih ruku i da predstavlja najveću drevnu piramidu na Zemlji.
Brdo Visočica, visine 213 m, pod kojim se nalazi srednjovekovni grad Visoki, nekada je bilo nastanjeno i oblikom približno podseća na piramidu.
Poznato je da je istočna Srbija veoma bogata prirodom. Tako je u tom delu Srbije smeštena i srpska „piramida“ – planina Rtanj. Planina Rtanj se nalazi u Zaječarskom okrugu, u blizini Boljevca.Najviši vrh je Šiljak, sa nadmorskom visinom od 1565 metara. Planina se naglo diže iz ravnice u obliku trapeza, široko i masivno, dok se pri vrhu sužava skoro pravilnom kupom. Iz tog razloga postoji verovanje da je planina Rtanj zapravo piramida, i predstavlja prirodni fenomen.
O ovim prirodnim fenomenima govore nam Dr.Semir Osmanagić i Saša Nađfei.
Dragi naši prijatelji i pratioci,
RadioDIR je počeo sa novom programskom šemom,kako bi se što više približio svojim slušaocima u Srbiji i dijaspori .Molimo Vas da posle ove odgledane nove epizode iz seriala nauka i obrazovanje, zapratite nas na našem youtube kanalu: https://www.youtube.com/@radiodir/ , jer od vaše želje da nas pratite zavisiće i naš dalji rad.Mi smo nezavisni mediji u službi javnog informisanja svih građana,u redakciji imamo 20-tak novinara saradnika kojima to nije stalni posao i isto toliko volontera koji nemaju nikakve novčane koristi širom Srbije,Crne Gore,Austrije,Nemačke,Norveške,Amerike,Kanade i svakim danom se širimo.
Osnivač ovog medijaje Udruženje građana i to roditelja i dece.
Svako ko želi pomoći može to učiniti NAJjednostavnije da zaprati naš kanal,da uplati preko našeg dinarskog žiro računa:160-373845-55 kod BancaIntesa i PayPal,koliko ko može,nema limita…Više informacije na našem portalu: https://radiodir.co.rs/

https://www.facebook.com/radioDIR/

https://www.youtube.com/@bosanske.pir…

https://www.youtube.com/ @duhrtnja #balkan #serbia #bosna #serbiatravel #radiodir #piramide #rtanj #radio

 

Јован Керешић

О аутору - Јован Керешић

Јован Керешић је један од покретача Удружења цивилног друштва које је основало овај медиј. Одговорно је лице радио ДИР-а. Од 2016 активно ради као новинар и уредник емисије "Апел за помоћ болесној деци Србије" на бесплатним стримовима. Од 2019 је члан УНС-а и тада се овај медиј региструје код АПР-а и РЕМ-а. Тренутно води и уређује више емисија на радиоДИР-у. До сада посао новинара је радио без материјане користи као и сви чланови ове редакције. Запослен је у једној приватној фирми ,јер од новинарства као и већина колега не може да прехрањује себе и своју породицу. Ожењен је, отац петоро деце.

Related Posts

0 0 гласови
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре