Друштво, Политика, Рат у Украјини

„Одмах сви у склониште“: Хакерски напад? Наводни нуклеарни аларм запрепастио Москву

Овако немачки портали и запад покушава да унесе пометњу у Русији:

„Одмах сви у склониште“: Хакерски напад? Наводни нуклеарни аларм запрепастио Москву
Направљено:3/10/2023 6:07 ам

Аутор: Patrick Mayer

У Москви вероватно постоји хакерски напад који застрашује руску метрополу. На ТВ-у се пушта наводни нуклеарни аларм.

Москва – Сирене очигледно сада завијају и у Москви. Док руске оружане снаге својим бомбардовањем шире страх и терор у градовима западних суседа између Харкова, Кијева , Одесе и Лавова више од годину дана у рату у Украјини , џиновска руска метропола вероватно постаје мета хакера напада све чешће.

Русија: У Москви се емитује наводни нуклеарни аларм
Према писању британског листа Метро, ​​тако нешто се наводно догодило овог четвртка (9. марта). Наиме, наводни нуклеарни аларм изненада је емитован у програмима ТВ и радио станица и приказан на екранима.
Становништво је замољено да иде у склоништа и да узме таблете јода, које се обично саветују у случају опасности од зрачења. Како се наводи, видео снимци на друштвеној мрежи Телеграм документовали су аларм.
Према снимцима Телеграма, гледаоци су видели мапу Руске Федерације која је полако постајала црвена од запада ка истоку. Глас је објаснио: „Ако немате нормалну (гас) маску, покријте нос и уста влажном крпом. Узмите таблете калцијума или јода. Будите мирни.“ Неколико секунди касније, на екранима се појавио црно-жути знак упозорења на зрачење. „Одмах сви у склониште“, наводи се у упозорењу, наводи се у извештају.

Наводни нуклеарни аларм у Москви: појашњава руско министарство
Министарство за ванредне ситуације Русије је касније у саопштењу навело: „На територији Москве је емитована информација о објави узбуне за ваздушни напад спајањем сервера радио и телевизијских станица. Ова информација је нетачна и не одговара стварности.”
Поред московске метрополе , погођени су и радио и телевизијски програми у Свердловској области, укључујући Јекатеринбург. Метропола источно од Уралских планина са око 1,35 милиона становника је четврти по величини град у Русији .

Рат у Украјини: Сајбер напади и у Русији
Сајбер напади су више пута примећени од руске инвазије на Украјину 24. фебруара 2022. На пример , Фокус онлајн извештава да је 22. фебруара 2023. лажна сирена цивилне одбране пријавила „узбуну за ваздушни напад“. А 28. фебруара је пријављена наводна „ракетна претња“. (после подне)

Преузето од портала: Меркур.де

 

 

Јован Керешић

О аутору - Јован Керешић

Јован Керешић је један од покретача Удружења цивилног друштва које је основало овај медиј. Одговорно је лице радио ДИР-а. Од 2016 активно ради као новинар и уредник емисије "Апел за помоћ болесној деци Србије" на бесплатним стримовима. Од 2019 је члан УНС-а и тада се овај медиј региструје код АПР-а и РЕМ-а. Тренутно води и уређује више емисија на радиоДИР-у. До сада посао новинара је радио без материјане користи као и сви чланови ове редакције. Запослен је у једној приватној фирми ,јер од новинарства као и већина колега не може да прехрањује себе и своју породицу. Ожењен је, отац петоро деце.

Related Posts

0 0 гласови
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре