Друштво, Политика, Протести

Протест не капитулацији, Србија памти!

У Београду је одржан протест „Србија памти, брани, не да“ којем је, како је јавио Данас, присуствовало више хиљада грађана. Окупљени су имали три захтева – да се одбаци европки план за нормализацију односа Београда и Приштине, да Председник Србије поднесе оставку и да се одмах распишу избори. Протест је протекао мирно, а у више наврата је поручено да је део грађана заустављен на путу до престонице и тог скупа.
Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић казао је на скупу да Београд данас „поново личи на српску престоницу“ и да је „пронашао своју косовску душу“. „Ко ако не ми, и кад ако не сад“, казао је Обрадовић и позвао окупљене да се успротиве прихватању и примени француско-немачког споразума о Косову.

„Имамо дужност да се вечерас сетимо мартовског погрома на КиМ 2004. године, затим 24 године од почетка НАТО бомбардовања, а посебно важно је да се сетимо свих српских хероја од Косовског боја до данас. И у њихово име, у име свих претходних генерација Срба, али и наше генерације, ми овде испред Председништва постављамо питање: ко је овластио Александра Вучића да потписује, прихвата и примењује споразум о признању лажне државе Косово. Нити има уставна овлашћења, нити га је скупштина овластила, нити му је српски народ дао могућност да прихвата нови западни ултиматум“, нагласио је Обрадовић говорећи на скупу.
И окупили су се, додаје, да пошаљу јасну поруку.

„Да пред пут Вучићу у Охрид пошаљемо јасну поруку да постоји само један одговор, а то је одбацити европски споразум одмах и у целости. Ово је испит наше генерације!Сваки Србин на свету га полаже – коме ћемо се приволети царству – на страну Вука Бранковића, Вука Драшковића и Вука Вучића, или на страну Светог саве, кнеза Лазара и патријарха Павла“, изјавио је лидер Двери.

Обрадовић је рекао и да је „вечерас почело на улицама“ и да „више ниједна полиција неће моћи то да заустави“.

„И да видимо ко је данас спреман да прихвати било какав чин капитулације и издаје Косова“, додао је.

Обрадовић је рекао да „више од 80 посто грађана Србије се противи признању косовске независности“.

„То смо ми! Ми смо на правој страни, ми смо већина, ми не дамо! Порука свима је – сви на ову страну, сви заједно да се супротставимо било коме коме пада на памет да потпише било шта што је супротно нашим националним интересима. Доле Вучић! Оставка!“ – изјавио је.

Више погледајте на нашем порталу :Радио ДИР https://radiodir.co.rs и YouTube каналу:https://www.youtube.com/@radiodir/

Позивамо све људе добре воље да нампомогну као спонзори и донатори како би од нас сазнали оно што други неће и не смеју да објављују…
РадиоДИР је јединствен независни медији у Србији,чији је оснивач удружење родитеља и деце извештавамо са својом позитивношћу о свим стварима које тиште независно и слободно информисање свих грађана у Србији.
Сајт који публици нуди све што је најзанимљивије и најсавременије из области хуманитарног рада за болесну децу Србије,образовно културног,слободног информисања свих грађана Србије,уметности и културе,забаве, ауторске текстове, атрактивне фотографије, разне узбудљиве и инспиративне теме.
Нашу публику чине деца,обични људи,образовани и академски грађани, читајући, информисани, радознали, захтевни квалитетни корисници.Пишемо занимљиве и узбудљиве текстове о људима и догађајима из сфере хуманитарног апела за болесну децу,образовно културног живота са занимљивим прилозима,историјског гледање на наше традиционалне вредности, културе и уметности, дело неких од најталентованијих и најауторитативнијих новинара и спољних аутора.Наш циљ је да допремо до свих вас у Србији и расејању,као независни и објективни медији радимо теме које други неће и не смеју да објављују,да се приближимо свима вама и саслушамо ваше проблеме и о томе обавештавамо јавност,да завиримо у супштину сваког проблема који имате,тражимо и притискамо институције да нам дају одговоре.Ово, у комбинацији са богатим референтним програмом са наших стримова, чини нас снажнијим , најповољнијим и најпожељнијим електронским порталом у Србији и свету са ових територија. Ми смо регистровани медији у Агенцији за привредне регистре(АПР) број: ИН000827 , у регулаторном телу за електронске медије(РЕМ)дозвола број: И-0028 .Бићемо уз вашу помоћ још јачи,јер ИНАТ ЗА ИСТИНОМ МОРА ПОБЕДИТИ и наша је девиза СЛУША НАС ЦЕО СВЕТ СЛУШАЈТЕ НАС И ВИ-ВАШ НАРОДНИ РАДИО ДИР !!!
Сви људи добре воље,привредници,могу нам помоћи донацијама и прилозима на наш жиро рачун: Бр:160-373845-55 код :Банка Интеса .Месечно ћемо вам давати информације о приливу и утрошку средстава.
Време је да се укључе сви грађани Србије и помогну опстанку овог независног медија,много нам значи да они који не могу да се укључе да шаљу ову информацију путем друштвених мрежа,а сва обавештења можете добити нанашем порталу ,на друштвеној мрежи: хттпс://www.фацебоок.цом/радиоДИР
вибер број:+381606016360,
телефон редакције:+38122819900 .
Јован Керешић -Одговорно лице

#news #facts #new #balkan #srbija #radio #serbia #newstatus #radiodir#johnbosnitch #national #nato #mickwallace #euparlament #europe #eu #europa #europarlamentare #jovankeresic #radiodir #kosovapress

Јован Керешић

О аутору - Јован Керешић

Јован Керешић је један од покретача Удружења цивилног друштва које је основало овај медиј. Одговорно је лице радио ДИР-а. Од 2016 активно ради као новинар и уредник емисије "Апел за помоћ болесној деци Србије" на бесплатним стримовима. Од 2019 је члан УНС-а и тада се овај медиј региструје код АПР-а и РЕМ-а. Тренутно води и уређује више емисија на радиоДИР-у. До сада посао новинара је радио без материјане користи као и сви чланови ове редакције. Запослен је у једној приватној фирми ,јер од новинарства као и већина колега не може да прехрањује себе и своју породицу. Ожењен је, отац петоро деце.

Related Posts

0 0 гласови
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре