Дијаспора на вези, Друштво, Избори, Председнички

Послије дужег времена…

Послије дужег времена…

Избори у ЦГ

Освануо је још један изборни дан у ЦГ у непрекидном низу све чешћих избора, умало написах хард кор порнографије, на којима сви добију по нешто.
Самопроглашена елита која уз помоћ проституције медија и западног новца себе представља као Богом дане за „посао“ који обављају, док народ гледају као на стоку, ће ОПЕТ добити иминунитете, сигурне плате, дневнице, авионе, камионе, плаћена путовања, хотеле, и све оно што мисле да им припада, док ће бирачко тијело истовремено добити гласачки листић на коме ће заокружити свог чобанина.
Овог пута „бирамо“ предсједника ЦГ, фигуру која има јако ограничена Уставна овлаштења на шта су учесници овог циркуса заборавили….можда.
Исти су у предизборној кампањи обећавали штошта, од некаквог помирења, не знам ко са киме, до плата од 1500е и којекаквих економских промјена које апсолутно нијесу у домену дјеловања предсједника.
Али…ко те пита, народ све „гута“. Нада задња умире а сва ова прича у предизборним обећањима даје наду просјечном интелекту, 8,6 IQ у ЦГ, па се исти за њих хвата као дављених за сламку.
Међу предсједничким кандидатима Мило, Мандић, Драгиња, неки инфлуенсер, и са њим нека нова лица попут Милатовића и Бечића, све заједно једно велико ништа.
Али ако, то ништа просјечном гласачу је много у његовој глави.
Битно је да побиједи наш, да није њихов, или не дај Боже оних трећих, а наш је најбољи па и од…. ‘ајде да прећутим, да је.
Неће, или не може, бирач да схвати да не постоје стране међу политичким представницима, партијама, предсједничким кандидатима. Све је то ЈЕДНА страна.
На другој страни смо ми, народ.
Тако функционише систем, па ако неко мисли да мијења ствари на боље нека руши систем умјесто што изласком на изборе даје легитимитет истом.
Занимљиво ће бити у наредном периоду гледати дјеловање покрета „БИРАМ СЛОБОДУ“ који најављује легализацију свог постојања а који заговара апсолутни бојкотот система.
На крају…ко год добио изборе ми губимо јер вртушка историје и генеза свих претходних избора говори у прилог томе.
На многаја љета и до неких нових избора…до неког новог пораза…

за радио ДИР из Подгорице

Уредник редакције за ЦГ:

Небојша Нено Гајевић.

Јован Керешић

О аутору - Јован Керешић

Јован Керешић је један од покретача Удружења цивилног друштва које је основало овај медиј. Одговорно је лице радио ДИР-а. Од 2016 активно ради као новинар и уредник емисије "Апел за помоћ болесној деци Србије" на бесплатним стримовима. Од 2019 је члан УНС-а и тада се овај медиј региструје код АПР-а и РЕМ-а. Тренутно води и уређује више емисија на радиоДИР-у. До сада посао новинара је радио без материјане користи као и сви чланови ове редакције. Запослен је у једној приватној фирми ,јер од новинарства као и већина колега не може да прехрањује себе и своју породицу. Ожењен је, отац петоро деце.

0 0 гласови
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре