Стефан Гончин

Трогодишњи Стефан Гончин је малишан из Руме који болује од ретке болести туберосклерозе мозга. Рођен је као здраво дете, али су са његових девет месеци почели епи напади и од тада пролази кроз низ прегледа и терапије.
После дугог трагања за клиником која ће пристати да започне са Стефановим лечењем, његови родитељи су малишана одвели на клинику Мемориал у Истанбулу. Конзилијум лекара, састављен од неуролога, неурохирурга, генетичара, ортопеда и педијатара, прихватио је малог хероја за свог новог пацијента, па су му одмах променили терапију. Како су рекли дечакови родитељи, операција је остављена као последња опција, а на свако три месеца, враћа се у Истанбул на редовне контроле.
– Предстоји нам много летова, анализа и снимања. Дошли смо до рачунице да бисмо још 50.000 евра, уз сав до сада сакупљени новац, било довољно за тај период, уколико не буде компликација – поручио је Стефанов отац Драган Гончин.
Сви људи великог срца, који желе да помогну малом Стефану, могу да пошаљу СМС 664 на 3030 или да новац директно донирају у фондацији Буди хуман на рачун 160-547444-51.
Уколико желите да увек будете у току и имате информације о томе како је Стефаново здравствено стање и колико новца је још потребно за његово лечење, можете запратити његову инстаграм страну на којој се такође можете информисати како можете уплатити новац.
За више информација обратите се оцу малог Стефана из Руме Драгану Гончићу на мобил:+381638665596